Τρίτο αλλά ανεξάρτητο μέρος με τα κωμικά, ή κωμικοτραγικά, επεισοδιάκια ε.φ. που μου "έρχονται" να γράφω κατά καιρούς.
To 1ο και 2ο μέρος βρίσκεται εδώ: This is GNN 1 , This is GNN 2

Τα επεισοδιάκια είναι αυτοτελή και τα περισσότερα λαμβάνουν χώρα γενικά στο σύμπαν της Μυθαστρίας, κυρίως την πιο "whimsical" πλευρά της.
Κάποια όμως που χρησιμοποιώ για να θίξω κάποιες καταστάσεις ή φόβους κλπ δε σχετίζονται με τη Μυθαστρία, όπως για παράδειγμα αυτό με τον Παρθενώνα.

Άλλα πάλι δεν είναι παρά συνόψεις μεγαλύτερων ιστοριών που μπορεί κάποτε να γράψω, και τα σημειώνω για να μην ξεχάσω τι είχα σκεφτεί, όπως αυτό με τη Νορέβα και τον αβέροN. Η Νορέβα μάλιστα είναι πάρα πολύ παλιός χαρακτήρας και κάποτε είχα ξεκινήσει να σχεδιάζω ένα κόμικ μ'αυτήν.

Αν και όπως είπα είναι αυτοτελή και διαδραματίζονται σε πάρα πολλές εποχές του μέλλοντος, υπάρχει μια χαλαρή "συνοχή" στο τι "είναι δυνατόν να συμβεί" και τι όχι, σύμφωνα με το timeline της Μυθαστρίας, οπότε ακόμα και η αναφορά οτι π.χ. κάτι συμβαίνει στον 88ο ή στον 60ο κλπ αιώνα είναι σημεία αναφοράς για όλη την ιστορία της Μυθαστρίας.
Ένα παράδειγμα είναι το επεισοδιάκι με τα δύο χρονόπλοια όπου αναφέρεται η Ελέγκτρια Μελλονδίκαια ΕξΤεμποράνεα, η οποία είχε ένα "cameo" ρόλο στο πρώτο βιβλίο του Τζον Κάδμου. Η ημερομηνία 8755 δεν είναι τυχαία. Είναι 6 χρόνια πριν την τελευταία σκηνή στον επίλογο του Τζον Κάδμο (και τρία χρόνια πριν από μια ανολοκλήρωτη ιστορία που γράφω).
Αυτό που ανακάλυψε η Μελλονδίκαια μετά το ατύχημα με τα χρονόπλοια σχετίζεται με την αντιπάθεια που έχει για το ΜαγΑιτιοΓραμμιστή και για το κυνήγι της ενάντια στην οντότητα Σύλφιους Ο'Θένααν Γκλοριάνα.

To επεισοδιάκι με τη Σελήνη είναι εμπνευσμένο από πραγματική "πρόταση" κάποιου "επιστήμονα", είτε το πιστεύετε είτε όχι!


----------------------------------------------------------



THIS IS GNN NEWS (GALACTIC NOUMENAL NEWS NETWORK) 3.

Please choo…έξτε…lang…ling…-go…glo…bzzt…< άντε πηδήξου τελικά, κωλοεμφύτευμα! >…bzzzt…glw…<μας συγχωρείτε>… γλώσσα.

Μεταφραστής λειτουργεί κανονικά.

Επιλέξτε παρουσιαστή.

THIS IS GNN NEWS. Επισκεφτείτε τώρα το Νοο-χώρο μας για τετραδιάστατη ενημέρωση: 4dttp://GWW.GNN.hypergate:48239807.COM

Πιέστε το πλήκτρο σύνδεσης με το Νοο-Δίκτυο πάνω στο σώμα σας για άμεση επαφή. Γεγονότα του τελευταίου φεμτοδευτερόλεπτου.


THIS IS…GNN News. The Galactic Noumenal News Network!


- Καλησπέρα σας κυρίες, κύριοι, πολύφυλες και άφυλες, υλικές, ημιυλικές και άυλες, αδιαστατικές, μονοδιαστατικές και πολυδιαστατικές κυριότητες. Είμαι ο Έρενς Υδράργυρος και συνδεόμαστε αμέσως με την αντιεικονίτριά μας Άσκελα σανΓκρεάλ που βρίσκεται από χτες στον πλανήτη Αελι(ντ)άερα για την καθέλκυση του πιο παράξενου αστρόπλοιου του 71ου αιώνα. Άσκελα!

Καλησπέγα και από μένα, Έγενς. Πγέπει όμως πγώτα να κάνω μια διόγθωσή. Βγίσκομαι στην Αελιάεγά, το νοητικό διπλό-διπλό του υλικού κόσμου Αελι(ντ)άεγά. Το "ντ" δείχνει τη δόνηση του "ντο", δηλαδή της ύλης, και η απουσία του από το όνομά σημαίνει την ανυψωμένη πγαγματικότητά, τη νοητική διάσταση θα λέγαμέ, στην οποία γίνεται η καθέλκυση του αστγόπλοιού "Αελιαεγανή Γαψωδία"!

Άσκελα, είμαι σίγουρος πως οι νοο-θεατές μας θα αναρωτιούνται τι το ενδιαφέρον έχει μια απλή καθέλκυση ενός παρωχημένου μέσου μαζικής μεταφοράς στην αλλοδιαστατική Αελιάερα ώστε να αποτελεί την πρώτη είδηση του Νοο-δικτύου. Δεν πρόκειται βέβαια για κάποια εκδήλωση του Πανγαλακτικού Συλλόγου Δημιουργικού Αναχρονισμού, έτσι δεν είναι;

Φυσικά και όχι, Έγενς, Το αστγόπλοιό "Αελιαεγανή Γαψωδία" είναι το πγώτο σκάφος φτιαγμένό αποκλειστικά από…μουσική!
Αιτία για την κατασκευή αυτού του πλοίου στάθηκε η ανακάλυψή από Αελιαεγανούς επιστήμονές μιας φυλής στο Αγχετυπικό Διαστημά, μιας ολόκληγής αυτοκγατογίας θα έπγεπε να πούμέ, της οποίας το φυσικό σώμα αποτελείται από εξαιγετικά πεγίπλοκούς συνδυασμούς ήχων. Η οικολογία τους είναι τόσο αλλόκοτή, λεπτεπίλεπτή και γευστή που ένα υλικό πλοίο ή άλλο υλικό σώμα που θα πλησίαζέ το χώγο τους θα κατέστγεφέ πλήγως την ισογοπία των συστημάτων τους.
Θα ήταν κάτι ανάλογό με το να γίχναμε μια τεγάστια πέτγά σε μια ήγεμη λίμνη!
Ο μόνος τγόπος να έγθουμε σε επαφή μαζί τους είναι με ένα πλοίο φτιαγμένο από μουσική.
Σιγουγά θα είναι μεγάλο σοκ για τους Ηχητικούς η πγωτή επαφή τους με έναν εξωκόσμιό πολιτισμό έστω και αλλοδιαστατικό όπως είναι αυτός της Αελιάεγά, αλλά οι επιστήμονές θεωγούν πως ένα τέτοιο πλοίο θα είναι απόλυτά κατανοητό και "υλικό" από τη φυλή αυτή και οι πληγοφογίες που σαν μελωδίες θα αποθηκευτούν στην "Αελιαεγανή Γαψωδία" θα γίνουν επίσης κατανοητές από τους Ηχητικούς, ξεκινώντας έτσί μια πγώτη επαφή με έναν ακόμά παγαξενό πολιτισμό στο Αγχετυπικό Διάστημά.
Από την Αελιάεγά για το GNN News, Άσκελά ΣανΓκγεάλ.



-----------------------------------------------



Kαι μια ακόμα είδηση από την Αελι(ντ)άερα που λάβαμε μόλις τώρα. Η γνωστή αμφίφυλη ντίβα του νευρωνετικού τραγουδιού Νορέβα Νορεάσκα δ'Ουράνα, η οποία πριν μερικές δεκαετίες δημιούργησε σκάνδαλο όταν απαίτησε να αλλάξει η νομοθεσία του κόσμου της ώστε να μπορέσει να παντρευτεί το ίδιο το αντιπολικό αντιγραφό της (back up), το οποίο είναι αρσενικό όσο είναι θηλυκή η Νορέβα, απαιτεί τώρα να πάρει διαζύγιο!
"Δεν μπορώ να πιστέψω πως παντρεύτηκα αυτόν τον κρετίνο και μάλιστα πως δημιουργήθηκε από το πλευρό μου" φώναξε σχεδόν υστερικά η μεγάλη ντίβα όταν της μιλήσαμε μετά την τελευταία παράστασή της στην Όπερα Νευρώνικα στο Νέο Παρίσι-Plus-Plus.
Η αναφορά στο "πλευρό" της σκανδάλισε πολλούς θρησκευόμενους στην Αελι(ντ)άερα, και όχι μόνο, που θεώρησαν πως η ντίβα προσβάλει το ιερό τους Βιβλίο το οποίο ξεκινά με τη φράση "Και η γυνή δημιούργησε τον άνδρα εκ του πλευρού της εις σάρκαν μία".
Ο σύζυγός της Αβέρον Ακσάερον δ'Ουράνα μας υποδέχτηκε ψυχρά και δήλωσε μόνο - καθώς έτρωγε ένα μήλο - "Τέτοιο φίδι που παντρεύτηκα καλά να πάθω", ενώ ο νομικός εκπρόσωπος του κυρίου δ'Ουράνα ανασήκωσε απλά τους ώμους και είπε:
"Αν η κυρία δ'Ουράνα προχωρήσει σε διαζύγιο ο πελάτης μου θα ζητήσει όχι απλά διατροφή αλλά τη μισή περιουσία που του ανήκει εξ υπάρξεως και συγχρόνως θα απαιτήσει το copyright του φύλου του.
Η κυρία δ'Ουράνα θα χάσει πολύ περισσότερα από το "πλευρό" της και τη μισή περιουσία της. Θα πρέπει να μείνει για πάντα μονόφυλη και θηλυκού γένους και μάλιστα χωρίς ζωντανό αντίγραφο".


----------------------------------------------------------------



Σώοι βρέθηκαν οι επιβάτες των δύο χρονόπλοιων "Γουέλς" και "Ελύζιουμ" τα οποία συγκρούστηκαν λίγο πριν βγουν από το Χρονοπλέγμα-88 στην εποχή μας.
"Είδα όλη τη ζωή μου να περνά μπροστά από τα μάτια μου" μας δήλωσε ένας επιβάτης.
Και πράγματι από τη σύγκρουση ο τοπικός χρόνος επιταχύνθηκε τόσο πού που σχεδόν εξακόσια χρόνια πέρασαν μέχρι να ανταποκριθούν οι Χρονοελεγκτές και να περισυλλέξουν τους ναυαγούς.
Όλοι οι επιβάτες είχαν γίνει σκόνη, αλλά μια που το DNA τους ήταν ήδη γνωστό πριν επιβιβαστούν για την κρουαζιέρα στα Άπειρα Νησιά, επανήλθαν σώοι και αβλαβείς.
Οι επιβάτες του δεύτερου χρονόπλοιου ήταν πιο άτυχοι. Ο χρόνος γι'αυτούς επεκτάθηκε τόσο ώστε βίωσαν σχεδόν δέκα χρόνια υποκειμενικής εμπειρίας μέχρι να επανέλθουν στο φυσικό χρονικό πλαίσιο. "Βαρέθηκα τη ζωή μου" μας είπε μία ναυαγός.
Η Χρονοελέγκτρια Μελλονδίκαια ΕξΤεμποράνεα η Δεύτερη, υπεύθυνη του Χρονοπλέγματος-88, δήλωσε πως η υπόθεση ερευνάται και δεν απέκλεισε την περίπτωση να μην πρόκειται για ατύχημα αλλά για τρομοκρατική ενέργεια.
Αν επαληθευθεί θα είναι το δεύτερο τρομοκρατικό χτύπημα για το 8755.


----------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα πριν χιλιάδες χρόνια: O Πρόεδρος της Ενωμένης Γης σε έκτακτη συνέντευξη τύπου στη βίλα του στη Γενεύη διέψευσε χτες με βδελυγμία φήμες του κίτρινου τύπου που ήθελαν το Παγκόσμιο Συμβούλιο να πουλά τη Σελήνη στις Σολαριανές Αποικίες.
"Ζούμε σε δύσκολους καιρούς" δήλωσε σοβαρά ο Πρόεδρος και αρχηγός του Συμβουλίου. "Η οικονομία μας βρίσκεται σε ύφεση, αλλά το Ανθρώπινο Πνεύμα και η ψυχή της φυλής δεν θα επιτρέψει ποτέ να πουλήσουμε τη Σελήνη στους πλουτοκράτες, ιμπεριαλιστές Σολαριανούς".
Δυστυχώς ο Πρόεδρος έδειξε να εκνευρίζεται με την ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την σχεδόν απόλυτη μόλυνση του φυσικού δορυφόρου της Γης και για τα τρισεκατομύρια τόνους σκουπιδιών και αποβλύτων που ρυπαίνουν το 91% της επιφάνειάς του.
Πριν φύγει για το επίσημο δείπνο που θα παρατιθόταν στην άλλη βίλα του στο Τόκυο, ο Πρόεδρος δήλωσε μόνο:
"Κάνουμε τα πάντα ώστε ο επερχόμενος αιώνας σε λίγα χρόνια, να βρει τον κόσμο μας ξανά πλούσιο και υγιή, και εγκάθετες ερωτήσεις όπως αυτή περί μόλυνσης στη Σελήνη σκοπό έχουν να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και εξυπηρετούν γνωστά και σκοτεινά συμφέροντα".


------------------------------------------------------



Σαν σήμερα πριν χιλιάδες χρόνια: Η γκρίζα πανσέληνος που χλωμά φώτιζε τη χτεσινή νύχτα έγινε μάρτυρας επεισοδίων ανάμεσα στην Ιντερσατνετπολ - την Παγκόσμια Αστυνομία - και σε αναρχικούς νεαρούς, και όχι μόνο, που είχαν συγκεντρωθεί σε πολλές πόλεις του κόσμου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την - κατ'αυτούς - αδιαφορία του Παγκόσμου Συμβουλίου για τα προβλήματα στη Σελήνη, τα οποία αντανακλούν τα αντίστοιχα προβλήματα στη Γη. Αρκετοί κόμβοι μετάδωσης με λέιζερ καταστράφηκαν από το ειδικό σώμα της Ιντερσατνετπολ παρά την αντίσταση των συγκεντρωμένων που είχαν δημιουργήσει αλυσίδες, όταν πάνω στην επιφάνεια της Σελήνης προβλήθηκε με λέιζερ η πρόταση "SELL ME TO THE SOLARIANS TO CLEAN ME UP! PLEASE!". Η φράση έγινε ορατή σε όλες τις περιοχές της Γης όπου ήταν απόγευμα, νύχτα ή πρωί αλλά μεταδώθηκε μέσω του Ιντερσατνετ παντού. Χρειάστηκαν δεκάδες κόμβοι σε πλήρη συγχρονισμό σε όλη τη Γη και τεράστια κατανάλωση ενέργειας για να προβληθεί με λέιζερ η φράση αυτή. Έγιναν χιλιάδες συλλήψεις σε πάνω από εκατό πόλεις του κόσμου, ενώ οι διαδηλωτές τραγουδούσαν:

Φεγγαράκι βρωμερό
Με τα σκουπίδια μου θα'ρθώ
Και θα σου δείξω πνευματικά εγώ
Τι θα πει να έχεις εδώ
Το ανθρώπινο Εγώ για Αρχηγό
.

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο δεν έκανε καμμία δήλωση για το θέμα.


-------------------------------------------------------------



Έκτακτη ανακοίνωση. Όσοι σκοπεύετε να ταξιδέψετε μέσω της σκουληκότρυπας jjj-AH-1566-df-3485498 από Ουριάλια για Τέλεθο-18, Ουμπράλα, Δένβον, Ωρόρα-Εικόνικα, Γαλάξια, Κυβερ'ιένα, Νόσκορ, Μα-άνθου, Σύλβαν, Ιελβίρια, Μπάλμοραλ, Άυρακτ πρέπει να γνωρίζετε πως η έξοδος στη Μα-άνθου είναι κλειστή λόγω επισκευών μετά από ζημιές που υπέστη από αναπάντεχης ισχύος ηλιακή έκλαμψη του νάνου-συνοδού στο διπλό ήλιο της Μα-άνθου.
Οι επιβάτες μπορούν να εξυπηρετηθούν με τηλεμεταφορικές πύλες από τα σχετικά κοντινά συστήματα του Νόσκορ και του Σύλβαν για το σύστημα της Μα-άνθου. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιήσουν - χωρίς έξτρα χρέωση - τη σκουληκότρυπα jjj-AH-1566-df-3485481 από Ουριάλια για Δοριδόρα και να αποβιβαστούν στην έξοδο του συστήματος του Φώτονα και από τον Φώτονα να ταξιδέψουν με σχετικιστικά σκάφη για τη γειτονική Μα-άνθου. Το ταξίδι Φώτων - Μα-άνθου διαρκεί 13 στάνταρ ώρες.
Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία και προσπαθούμε να επαναφέρουμε τη χρήση της εξόδου της σκουληκότρυπας το συντομότερο δυνατόν.


---------------------------------------------------------------------



Σαν σήμερα πριν χιλιάδες χρόνια:
Ο Υπουργός Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας της Ελλάδας Νικολάι Γκανεσαρόπουλος δήλωσε σήμερα πως είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος σχετικά με την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ακρόπολη των Αθηνών.
"Είμαι βέβαιος πως μέχρι το τέλος του χρόνου ο Παρθενώνας θα είναι πάλι ολόκληρος στην Ακρόπολη" είπε στον ανταποκριτή του GNN στην Αθήνα.
Σε ερώτηση του ανταποκριτή μας σχετικά με τη μοίρα του καζίνο που βρίσκεται σήμερα εκεί που βρισκόταν ο Παρθενώνας, ο κύριος υπουργός απάντησε:
"Το καζίνο θα μεταφερθεί φυσικά και στη θέση του θα μπει πάλι ο Παρθενώνας αρκεί να συγκεντρώσουμε τα κομμάτια του από όλο τον κατοικημένο γαλαξία. Όπως σας είπα όμως, είμαι αισιόδοξος πως η πρωτοχρονιά του 2318 θα φέρει μαζί της και το αρχαίο σύμβολο της πόλης μας στην παλιά του θέση!"


------------------------------------------------------------------------


THIS IS…GNN News. The Galactic Noumenal News Network!