ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΗΣ ΜΥΘΑΣΤΡΙΑΣ
------------------------------------------------------------------------------
Διονύσης Τζαβάρας (Dain), copyright: 2008



Θα ήταν εντελώς αδύνατον να γραφτεί ένα λεπτομερές χρονοδιάγραμμα με όλα τα γεγονότα, ημερομηνίες και λοιπά που αφορούν ολόκληρη τη Μυθαστρία. Το παρακάτω είναι μόνο ένα πολύ βασικό διάγραμμα με λίγα κύρια γεγονότα και με 
"κέντρο" κυρίως ό,τι αφορά στη Γη. Ίσως φανεί ενδιαφέρον σε όσους προτιμούν να τοποθεντούνται κάποια γεγονότα σε ένα χρονικό/ιστορικό πλαίσιο.
Αρκετά από τα γεγονότα που αναφέρονται ήδη έχουν γραφτεί σε διάφορες ιστορίες ή θα γραφτούν αργότερα. Ελπίζω! Πολλά γεγονότα βέβαια δεν τα αναφέρω ώστε να μην μαρτυρήσω κάτι από ιστορίες που γράφω ακόμα, σε όσους με τιμούν διαβάζοντάς τις. Άλλα γεγονότα θα τα συμπληρώνω σιγά-σιγά.
Στις ημερομηνίες χρησιμοποίησα το χριστιανικό ημερολόγιο της Γης για λόγους ευκολίας.


*******




4.000.000.000 π.Χ.
Η οντότητα "Ηφαίστεια" γεννιέται στη διάπυρη Γη.

3.000.000 π.Χ.
Η πρώτη πύλη που συνδέει το γαλαξία μας με εκείνον της Αυτοκρατορίας Ν'Ντελλ/Ντελ ανοίγει 80.000 ε.φ. από τη Γη, κοντά στο αστρικό σμήνος, οι πλανήτες του οποίου αργότερα θα ονομαστούν Παλαιοί Κόσμοι.
Σχεδόν αμέσως οι Ν'Ντελλ εξερευνούν μέσα από φυσικές σκουληκότρυπες πολλά σημεία του γαλαξία, δημιουργούν τις πρώτες βάσεις στην Εντάσνα, τον Άυρακτ και άλλους κόσμους, και οι επιστήμονες ξεκινούν τα πρώτα πειράματα πανσπερμίας και γεωμόρφισης σε πολλούς κόσμους όπως στην Ωκεάνα.

320.000 π.Χ. Τα γενετικά πειράματα συνεχίζονται. Οι Ν'Ντελλ μαζί με όντα από ανεπτυγμένους κόσμους του γαλαξία όπως απ' τον Λ'Ντένντρον Καλλ'όρα, παρεμβαίνουν στο γενετικό κώδικα των Γήινων στην Ατλαντίδα και τη Λεμούρια. Μαζί τους και η νεαρή τότε Εΐς, που αργότερα θα γίνει η Μυθάστρια Μεγάλη Λευκή Μητέρα.

12.000 π.Χ. Η Μυθαστρία γίνεται ανεκδήλωτη σχεδόν σε ολόκληρο το γαλαξία. Το δίκτυο των πυλών καταρρέει. Η Αυτοκρατορία Ν'Ντελλ αποσύρει όλο το προσωπικό της και η διαγαλαξιακή πύλη κλείνει. Η Ατλαντίδα βυθίζεται ολοκληρωτικά.
Τα διαστρικά ταξίδια στους Παλαιούς Κόσμους σταματούν και η επικοινωνία γίνεται μόνο με ραδιοτηλεσκόπια. Κάθε κόσμος αναπτύσσεται πια μόνος του. Η περιοχή όπου βρίσκονταν οι πρώτες ύλες, οι Αποθήκες δηλαδή, πάνω στην Εντάσνα, όπου ο πολιτισμός μπορεί να συνεχιστεί με κάποια τεχνολογική ανάπτυξη, ανακυρήσσεται πρωτεύουσα του πλανήτη με το όνομα Βορόρνα.

10.000 π.Χ. Δημιουργείται το Φαιναϊκό Τάγμα στην πόλη Νεκτάνεβα της Νουβίιας. Βασισμένο στις αρχές της Μυθαστρίας, όσο ήταν δυνατόν να διατηρηθούν, οι Φαινοί καταφέρνουν να συνδέονται έστω και μερικά με το αιώνιο Μυθαστριακό Δίκτυο πληροφοριών και ο ρόλος τους και οι πληροφορίες που διαθέτουν γίνονται καθοδηγητικό φως για την γρήγορη ανάπτυξη του πολιτισμού στους Παλαιούς Κόσμους. Σύντομα τα διαστημικά ταξίδια γίνονται λιγότερο δύσκολα αλλά μόνο με σχετικιστικά διαστημόπλοια. Η πρώτη χαλαρή συνομοσπονδία ανάμεσα στους Παλαιούς Κόσμους ιδρύεται, και μερικοί ακόμα πλανήτες έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή.

60 μ.Χ. Γεννιέται η πριγκίπισσα Ώρα Ροσίλδα Δαεάννα της δυναστείας των Αστρώνων στην Εντάσνα. Ο πλανήτης βρίσκεται στο τέλος μιας σκληρής μητριαρχίας και η βασίλισσα Ορρόρρα με τον πατέρα Πέρελ - οι γονείς της πριγκίπισσας - χάνονται στο διάστημα.

75 μ.Χ. Η Ώρα φεύγει για τον Άυρακτ και αποτινάσσει εντελώς την νοοτροπία της Εντάσνα. Με τη βοήθεια ενός νεαρού που πάσχει από αμνησία, μαθαίνει για τους Μύθους από τα Άστρα. Τη Μυθαστρία.

75-90 μ.Χ. Η Ώρα με τους συντρόφους της αναζητά στο σύμπαν τον νεαρό άντρα που αγάπησε. Άθελά της έρχεται σε επαφή με έναν ξεχασμένο Μυθαστριακό κόμβο πληροφοριών. Η Τεχνητή Νοημοσύνη που βρισκόταν ως τότε σε αδράνεια, την επιλέγει για μέλος της Μυθαστρίας κι ας μην υφίσταται η Μυθαστρία σ'αυτόν τον γαλαξία πια.

92 μ.Χ. Η πριγκίπισσα επιστρέφει σαν ηρωίδα στην Εντάσνα και ιδρύει τη σχολή των Οικουμενιστών/Φρουρών, πάνω στις αρχές που οι μύθοι των Φαινών είχαν διατηρήσει. Η κυβέρνηση της Εντάσνα δέχεται να ιδρυθεί η σχολή αλλά υπό τον όρο να φοιτούν μόνο θηλυκά όντα. Πρώτη μαθητευόμενη η Αλδία Ρόνοντ της Βολκάνια, με το όνομα "Ηφαίστεια".

93 μ.Χ. Η Ώρα χάνεται στο διάστημα.

95 μ.Χ. Η μητριαρχία στην Εντάσνα διαλύεται. Το Συμβούλιο των Παλαιών Κόσμων ιδρύεται και η ομάδα των Οικουμενιστών είναι πια ελεύθερη να δεχτεί όποια μέλη επιθυμεί ανεξαρτήτως φύλου ή άλλων βιολογικών και κοινωνικών χαρακτηριστικών.
Η Μυθαστρία εκδηλώνεται ξανά στους Παλαιούς και πολλούς άλλους κόσμους!

95 μ.Χ. - σήμερα. Οι Οικουμενιστές αυξάνονται και πληθύνονται, ένα νέο δίκτυο από αστροπύλες δημιουργείται, μια πληθώρα περιπετειών λαμβάνουν χώρα σε όλο το γαλαξία που συνδέεται πια πιο στενά.

530 μ.Χ. Γεννιέται η Μίριαμ της Ιτλίστα στην Ωκεάνα.

558 μ.Χ. Η Ωκεάνα γίνεται κόσμος-μέλος της Μυθαστρίας, και επίσης μέλος γίνεται η Μίριαμ.

1776 μ.Χ. Γίνεται η πρώτη επαφή των Οικουμενιστών και της Μυθαστρίας, με το Systema Alternus, το εναλλακτικό ηλιακό σύστημα όπου η ιστορία έχει κυλήσει διαφορετικά στη Γη που εκεί ονόμαζεται Αντάστρια, το αρχαίο όνομα που της έδωσαν οι κάτοικοι του υπερανεπτυγμένου πλανήτη Ιλλιάστρα, της δικής μας Αφροδίτης.

2018 μ.Χ. Η Μίριαμ φτάνει στη Γη έχοντας χάσει τη μνήμη της. Επαφή με την οικογένεια Ντέητον. Ο Πόλεμος της Μυθαστρίας με μια ομάδα "Εκείνων" έχει επιπτώσεις στη χρονική γραμμή της πραγματικότητας. Λίγα από αυτά γίνονται αισθητά στη Γη.

2021 μ.Χ. Η Συνοχηίδα έρχεται σε επαφή με τον Τζον Κάδμο.

30 Οκτωβρίου 2062 μ.Χ. Η Μυθαστρία εκδηλώνεται σε πρώτο επίπεδο και στη Γη με τη μορφή επαφής με εξωγήινες φυλές που έρχονται με διαστημόπλοια στον πλανήτη. Μια μορφή που η Μυθαστρία αποφάσισε πως θα ήταν η πιο προσφιλής και κατανοητή στους Γήινους. Η επαφή γίνεται τόσο με τη βοήθεια του Σείριου πλοίαρχου Ιάιτκχου-Ιαλέ, της Ωρορανής ανθρωπολόγου Ιρά-λι Υλλάναα, όσο και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης στο Δίκτυο υπολογιστών στη Γη.

2076 μ.Χ. Η πρώτη επίσημη αποστολή ανθρώπων εκτός ηλιακού συστήματος. Η πύλη Νιμπίρου-Άτουν Ιονχάινε-Υπερβορέα ανοίγει από τον Μυθάστριο Φρουρό της μέχρι το σύστημα του Σείριου. Στην αποστολή παίρνει μέρος και ο Τζον Κάδμος που φεύγει από τη Γη.

2141 μ.Χ. Θρησκευτικές αναστατώσεις στη Γη, λόγω της άρνησης των περισσοτέρων εκκλησιών να εγκατασταθούν τηλεμεταφορικές πύλες σε διάφορα ιστορικά σημεία του πλανήτη που θα συνδέσουν τις περιοχές αυτές με ανάλογα ιερά μέρη σε όλο το γαλαξία, όπως τη Δήλο στην Ελλάδα με την αρχική Νεκτάνεβα στη Νουβίια.
Οι πύλες δεν εγκαθίστανται πουθενά.

2245 μ.Χ. Η Καρκινική Αυτοκρατορία της Νέας Εκστασιανής πέφτει. Ο Διαστροκράτωρ Αυθιεράρχης Θαιιανός ο 7ος σκοτώνεται στα ερείπια της Ουρμπάνα ΕξΤέμπλις.

2282 μ.Χ. Η Τριανδρία στη Γη εκτελεί τα ανδροειδή Τζάνο-7 και Ίλια-5.

2312 μ.Χ. Η επανάσταση των ανδροειδών με τη βοήθεια των γενετικά μεταλλαγμένων Όλβιων και της τεχνητής νοημοσύνης που φέρεται ως H.I.T.L.E.R βομβαρδίζουν ολόκληρη τη Γη με αποτέλεσμα των μεγαλύτερο και πιο αιματηρό πόλεμο που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

2313 μ.Χ. Το πλοίο "Αθηνά Αστραία" φεύγει να εξερευνήσει το γαλαξία στο πρώτο Ταξίδι στ'Αστέρια της ανθρωπότητας, ανεξάρτητο από την Συνομοσπονδία.
Ανεγείρεται ο Αρκοναός των Αθηνών.

2780 μ.Χ. Ο Συμβιωτής, η τεχνητή νοημοσύνη που καταπιέζει τόσο τη Γη όσο και τους μεταλλαγμένους κατοίκους των ηλιακών αποικιών καταστρέφεται από την ανδροειδή Ίλια-19 και την ομάδα των επαναστατών.

2937 μ.Χ. Μια μεγάλη Σύνοδος πιο ανθρώπινων Μυθάστριων λαμβάνει χώρα στη Γη. Μυθάστριων που έχουν εκδιωχτεί λόγω του Πολέμου με "Εκείνους" στο χώρο και στο χρόνο.

2975 μ.Χ. Στέφεται Ηγεμόνας της Σολαριανής Δημοκρατίας η τεχνητή νοημοσύνη Βία η 1η. Τα σχέδια για την αιώνια αυτοκρατορία της καταστρέφουν ο Τζον Κάδμος, η Μίριαμ της Ωκεάνα και άλλοι Μυθάστριοι.

2994 μ.Χ. Οι χρονοναύτες-ιστορικοί Αίμων Αθανασιάδης και Φατάνα Ελ-Σαγίντ επιστρέφουν από το πρώτο επανδρωμένο ταξίδι στο χρόνο, φέρνοντας μαζί τους "χαμένα" έργα της Αρχαιοελληνικής Γραμματείας.

3401 μ.Χ. Η ομάδα των Αρχετυπικών για το Παρελθόν ιδρύεται στη Γη. Προσπάθεια να επανέλθουν οι τοπικοί πολιτισμοί του παρελθόντος, και η "εθνική" συνείδηση, σε σύγχρονη μορφή. Πρώτες υποψίες για την ουσιαστικά "υλική" ύπαρξη του Αρχετυπικού Διαστήματος.

3909 μ.Χ. Η Θέα Γάλλης ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Γεννιέται ο Λάυλ Ουίζντομ και η Νινευή Ουίζνταμ.

4974 μ.Χ. Η ιστορικός Λορελάι δε Ατένας στην εποχή της "Δεύτερης Αμφισβήτησης της Πραγματικότητας" ξεκινά να συγκεντρώνει και να διηγείται παλιές ιστορίες από το παρελθόν της Γης και του υπόλοιπου σύμπαντος.

5081 μ.Χ.Ο Τζον Κάδμος φεύγει από το γαλαξία για χίλια χρόνια.

8758 μ.Χ. Στην Υλλεσιφάντη ο ακήρυχτος "πόλεμος" ανάμεσα στον Τζον Κάδμο και τους Χρονοελεγκτές συνεχίζεται, όπως και η βεντέτα ανάμεσα στην Ελέγκτρια
ΕξΤεμποράνεα τη 2η και την οντότητα Σύλφιους Ο'Θένααν Γκλοριάνα.

10194 μ.Χ. Η Μυθαστρία γίνεται απόλυτα εκδηλωμένη στη Γη. Ο πρώτος συνεχής και ορατός Κόμβος της εμφανίζεται πάνω από την πόλη Βενέζια {Coelestis} Νόβα.
Aπό όλο το χώρο και χρόνο και από άλλες διαστάσεις συγκεντρώνονται εδώ οι Μυθάστριοι. Η γνωστή ιστορία της Μυθαστρίας τελειώνει. Δημιουργία της Σολάρια ΠανΜεγίστη και της αρχικής μορφής της Πανγαλάξια, του ενωμένου συνειδητού γαλαξία.
Ο Τζον Κάδμος τελικά…

15.000.000.000 μ.Χ. Η Ω-V(β)ioλana Νukλέus-Atoμik(ρυσtal)os (ιRρTTMc)Kόmβος10x6 φεύγει από "Το Τέλος των Πάντων" για τον 102ο αιώνα.



Κόμβος της Μυθαστρίας στον 102ο αιώνα πάνω απ'τη Γη.
Εικόνα: Διον. Τζαβάρας 2007 


*******

Photo: Hubble Space Telescope - NASA