Το σύμπαν της Μυθαστρίας έχει γίνει, με το πέρασμα των χρόνων, τεράστιο. Η ιστορία της, αυτή τουλάχιστον με την οποία ασχολούμαι, ξετυλίγεται σε διάστημα 23 χιλιάδων ετών περίπου, από 12.000 χρόνια πριν το σήμερα, όταν η Μυθαστρία αποτράβηξε την
επιρροή της από το γνωστό σύμπαν, μέχρι το έτος 10194 μ.χ. όταν έγινε απόλυτα ορατή και στη Γη, σαν ένα "singularity event" όπως κάθε φορά που εκδηλώνεται.

Είναι αναμενόμενο να μην μπορεί να περιγραφεί κάθε εποχή και κάθε χαρακτήρας σε ένα τόσο μεγάλο σύμπαν που εκτείνεται "ολογραφικά" στο Χώρο και στο Χρόνο, σε άλλες διαστάσεις και άλλα σύμπαντα.
Έτσι υπάρχουν κάποιοι βασικοί "κόμβοι" στους οποίους εξελίσσονται οι περισσότερες ιστορίες και που κινούνται οι περισσότεροι χαρακτήρες, τόσο εκείνες που έχουν γραφτεί ολοκληρωμένα, όσο και οι επτακόσιες πενήντα περίπου συνόψεις ιστοριών που υπάρχουν σε σκονισμένα, παλιά τετράδια.

Οι κόμβοι αυτοί είναι:

H Εποχή των Οικουμενιστών - (2000 χρόνια πριν από σήμερα, μέχρι σήμερα)
-----------------------------------------------------------------------------------------------


Η αρχική εποχή της Μυθαστρίας που λαμβάνει χώρα στο σύμπλεγμα εκατό περίπου κόσμων στην άλλη άκρη του γαλαξία μας, γνωστοί σαν "Παλαιοί Κόσμοι". Η προσπάθεια εκατοντάδων παλαιών χαρακτήρων να επαναφέρουν τις αρχές της εξαφανισμένης Μυθαστρίας στο σύμπαν, βασισμένοι μόνο σε μύθους και προσωπικές αξίες.

Η σημερινή εποχή
--------------------------


Κύριο κέντρο αυτού του "κόμβου" τα τεκταινόμενα στη Γη, ειδικά σε σχέση με το Τζον Κάδμο, και το σχέδιο της Μυθαστρίας για τον πλανήτη, αλλά και άλλες 
ιστορίες που δεν σχετίζονται με τη Γη.

Εποχές του μέλλοντος
------------------------------


Ο 21ος αιώνας (μεταξύ 2022 και 2060)  24ος, 30ος, 88ος και 102ος αιώνας. Αν και διάφορες ιστορίες ή χαρακτήρες μπορεί να εξελίσσονται ή να προέρχονται από διαφορετικές εποχές, αυτοί οι 4 κόμβοι είναι ιδιαίτερα σημαντικοί. Ο 21ος αιώνας σηματοδοτεί την πρώτη εμφάνιση της Μυθαστρίας στη Γη. Ο 24ος σηματοδοτεί μια μεγάλη καταστροφή στη Γη, ο 30ος σηματοδοτεί το τέλος της βίας στη Γη και τη δεύτερη εμφάνιση της Μυθαστρίας, ο 88ος είναι απλά ένας κόμβος όπου συμβαίνουν οι πιο "εξωτικές" και παράξενες ιστορίες της, ειδικά όσες σχετίζονται με το "τελικό σύνορο", το Αρχετυπικό Διάστημα, και ο 102ος είναι η εποχή που η Μυθαστρία γίνεται πια τελείως ορατή στη Γη και "τελειώνει" η γνωστή ιστορία της. Γνωστή σε μένα τουλάχιστον!

The GNN News
---------------------


Αυτός ο κόμβος, ιδιαίτερα δημοφιλής, δεν είναι παρά τα νέα του Γαλαξιακού Νοοδικτύου (Galactic Noumenal News Network) από δεκάδες ή εκατοντάδες
διαφορετικές εποχές του μέλλοντος, άλλους κόσμους και άλλες διαστάσεις κλπ.
Είναι μικρές ιστοριούλες, συχνά εντελώς σουρεαλιστικές ή κωμικές, υπό μορφή νέων ενός μέσου μαζικής ενημέρωσης του μακρινού μέλλοντος.

Το Systema Alternus
-----------------------------


Το "Εναλλακτικό Σύστημα" είναι το ηλιακό σύστημα μιας άλλης διάστασης, όπου συμβαίνουν οι πιο μυθικές/φάντασυ ιστορίες στο σύμπαν της Μυθαστρίας. Αν και το σύστημα αυτό έχει επαφή με το δικό μας σύμπαν, είναι μια "μονάδα", ένας "κόμβος" από μόνο του. Εδώ η μαγεία λειτουργεί και υπάρχει κανονικά - αν και πουθενά στο σύμπαν της Μυθαστρίας δεν υπάρχουν "θεϊκά όντα" - και δεν είναι αποτέλεσμα κάποιας πολύ ανεπτυγμένης τεχνολογίας. Υπάρχουν όμως όντα που θα λέγαμε "μεταφυσικά", όπως εκφάνσεις θεοτήτων, νεράιδες και μάγοι και μάγισσες κλπ. Όμως ακόμα και τα παράξενα όντα που εμείς θα θεωρούσαμε θεϊκά, δεν είναι παρά πλάσματα με διαφορετική εξέλιξη από μας, σε ένα σύμπαν με κάπως διαφορε-
τικούς νόμους από το δικό μας.
Έτσι, όντα όπως οι Μάγισσες Αδελφές στην ιστορία "Η Μάγισσα των Κορακιών", ή η Γιαγιά Νύχτα και η Λούνα Λεβάνα στην ιστορία "Όταν το Φεγγάρι είναι Μπλε", πιθανότατα να κατοικούν στο παρελθόν της "Γης" αυτού του Εναλλακτικού Συστήματος - η οποία Γη εδώ ονομάζεται "Αντάστρια" -  ή τουλάχιστον σε κάποια "μεταφυσική" διάσταση της Αντάστρια.

Αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία για ένα άλλο άρθρο!